Höstresa på Kreta


Det är höst även nere i Medelhavet! I lördagskväll kom vi ner till Chania, det var becksvart ute och gps:n krånglade, den ville inte alls ta det hotell som vi la in. Som tur var har vi varit på Kreta en gång förut och ja faktiskt kände vi igen oss när vi närmade oss Chryssi Akti. Mycket hade självklart förändrats men ändå inte, vi hade bokat in oss på vårt nästan före detta hotell, dvs grannhotellet för en billig peng. Lite hungriga var vi också men alla restauranger hade stängt för säsongen, men en sandwiches hittade vi par hundra meter från hotellet.

Nästa morgon sken solen - en liten stund. Sedan kom världens åskoväder med ösregn och det kändes verkligen som helt fel ställe att tillbringa höstlovet på.



Som tur var slutade det att regna så vi fick en liten nostalgipromenad nere på vår gamla beach där vi tillbringat en lång semester med alla tre barn i mitten på nittiotalet. Verkligen så kul att återvända!


Vi hade fixat hyrbil på flygplatsen och efter en liten rundvandring i de gamla kvarteren körde vi österut. Hade bokat hotell hemifrån och dagens resa gick Agios Nicolaos på den östra sidan dryga tre timmars bilkörning från Chania.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Fin septemberhelg på Gotland